Hírek a sport világából. Magyarország és a világ sporthírei egy helyen.

Sportok

Sportok

Nem léphetett be a Gyulai Memorialra az Eurosport kommentátora

Egy cikk miatt tagadhatták meg neki a belépést

2023. július 20. - k.rego

Július 18-án, kedden rendezték a már szokásosnak mondható Gyulai István Memorial atlétikai versenyt. Erre a rendezvényre szeretett volna bejutni az Atlétika TV és az Eurosport kommentátora, csatornaigazgatója, Szabó Gábor - mesélte el történetét a Rekortán podcast legfrissebb epizódjában.

Szabó Gábor 27 éve közvetíti a nézők számára az atlétikát, mégis megtagadták a belépést. Helyhiány és megnövekedett nemzetközi érdeklődés miatt nem adták meg neki az akkreditációt.

Amit azért nem vettem komolyan... - mondta Szabó

Szerinte egy cikk állhat a háttérben, amiben azt írta le, hogy nem szerencsés, hogy a szervezőbizottság és a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) vitában áll egymással. Úgy tartja, hogy az elutasított belépés miatt a nézőket veszik semmibe.

Az Eurosport és az Atlétika TV nézői lettek azzal "egy polcra betéve", hogy minket nem engedtek oda, hogy a dolgunkat végezzük, esetleg beszélgessünk atlétákkal vagy interjút készítsünk. Vagy csak felkészüljünk a világbajnoki közvetítéseinkre... Az újságírók azok nem lovak, hogy kockacukrot kapjanak, hogy jól van újságírókám, jót írtál és jöhetsz a versenyünkre, hanem oda dolgozni mennénk.

Szabó szerint nincs mód a széthúzásra, és nem kéne ilyen hülyeségeket csinálni.

Itt azért egy dolog biztos, hogy az atlétikai világbajnokság is, és a MASZ működése is 99 százalékban az adófizetők pénzéből történik..

Társai is egyetértenek a csatornaigazgatóval. Ajkler Zita távolugró és olimpikon véleménye szerint nem fér bele a személyeskedés akkor, ha közös cél van.

Az atlétikai világbajnokság augusztus 19-én kezdődik, melyet az Eurosport és a közmédia is élőben közvetít.

A bejegyzés trackback címe:

https://sports.blog.hu/api/trackback/id/tr2818174044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása