Hírek a sport világából. Magyarország és a világ sporthírei egy helyen.

Sportok

Sportok

Három órányi szünet után jött az igazi csemege

Komoly áldozatot kellett hozniuk a magyar teniszrajongóknak, ha ezt a fantasztikus mérkőzést élőben szerették volna megtekinteni.

2024. március 17. - k.rego

Szombaton rendezték (volna) az Indian Wells-i tenisztorna elődöntőit, ám a teniszrajongóknak három órán át kellett várniuk a folytatásra.

Most viszont nem egy méhraj támadta meg a centerpályát - mint pénteken, hanem az időjárás szólt közbe. Carlos Alcaraz és Jannik Sinner játszott a döntőbe jutásért, ám három game után az öltözőbe kellett szaladniuk. Nagyjából 15 perc várakozás után csillapodott, majd el is állt az esőzés.

A játékosok visszatértek a pályára, 3 perc beütés (bemelegítés) után viszont egy hosszabb, két és fél órás várakozás következett. A teniszezők is jót mosolyogtak azon, hogy ki lettek küldve a pályára, egy bemelegítés erejéig.

A pálya tisztítása után, magyar idő szerint 0:45-kor folytatódhatott a 21:30-kor megkezdett mérkőzés. Az első szettben az olasz harcias formát mutatott, míg a spanyol álmosan tért vissza a játékba. Az első játszmát Jannik Sinner nyerte, 6-1 arányban.

A második szettben már a spanyol is felébredett, az olasz figyelme viszont kicsit lankadni kezdett. Fantasztikus labdameneteknek lehettek szemtanúi a kitartó nézők. Carlos Alcaraz egy korai break-nek köszönhetően előnyhöz jutott, majd ezt megtartva, 6-3 arányban nyerte a játszmát. 

A spanyol az utolsó peridódusban is hamar elvette Sinner adogatását, majd kettős break-előnybe is került. Az olasz láthatóan elfáradt, sűrűn kapott a lábához is. A döntő szett is tartogatott csodálatos játékokat. A harmadik game-ben Sinner egy "hálócsatát" követően a csuklójára esett, amely fájdalma kihatott a mérkőzés végéig. A világranglista második helyezettje 6-2-re húzta be az utolsó szettet. A mérkőzés körülbelül hajnal 3 óráig tartott.

Jannik Sinner így már nem veretlen a szezonban, 16 győzelem után elszenvedte első vereségét is. (Ezzel a vereséggel tehát nem előzi meg a világranglistán a spanyol teniszezőt.) Alcaraz pedig tovább menetelhet, készülhet a címvédésre. Daniil Medvedevvel kell a bajnoki címért megharcolnia, éppúgy, mint 2023-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://sports.blog.hu/api/trackback/id/tr7418355969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása