Hírek a sport világából. Magyarország és a világ sporthírei egy helyen.

Sportok

Sportok

Nem lehetnek boldogok a közmédiánál...

Nagy veszteség érte őket korábban, most jött az újabb döfés.

2024. május 24. - k.rego

A magyar sportrajongók már megszokhatták, hogy évről-évre a Bajnokok Ligája sorozat egyik legfontosabb közvetítője 2015-től az M4 Sport. Volt.

Hiszen a 2024/2025-ös idénytől kezdve a BL otthona az RTL Magyarország lesz.

A közvetítési jogok megvétele után már közzé is tett az MTVA egy kemény hangvételű közleményt, melyben csúnya kapitalizmussal vádolta meg az RTL-t.

Az Országgyűlés jóvoltából – Európában a közszolgálati médiumok között szinte egyedülálló módon – a kereskedelmi társaságok helyett a magyar közmédia biztosította a Bajnokok Ligája mérkőzéseit a nézők számára. A pénz és a kereskedelmi szempontok ezt az időszakot lezárták. Az ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás veszélybe került.

Most jött az újabb döfés.

A 2026-os döntőt Magyarországon fogják rendezni, melyet így nem az M4 Sport fog közvetíteni. Ezzel együtt nagy hasznot húzhat be az RTL, hiszen magyar sportesemények idején jócskán megnő az érdeklődők száma, ezt jól tükrözik az atlétikai világbajnokság számai is. (Nem mellesleg, sok előfizetőt is vonzhat a streamingplatformjukra.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sports.blog.hu/api/trackback/id/tr7418412943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása